Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 1, 2004, 1:42 PM   #1
Senior Member
 
pavaros's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 484
Default Olympus battery charger (long message)

Hi everyone!

my olympus C-750 came with the standard Olympus BU-300 battery charger and 4 olympus 1.2v-1700 mAh batteries. The charging time for the batteries is around 9 1/2 hours..(charger's output 1.2v-240 mAh).

The included batteries served me fine for the first weeks but due to frequent camera use i ve got another pack of 4 hahnel 1.25v-2350 mAh, for extra power. I ve started charging the new batteries on the olympus charger but i dont know if i was supposed to do that or if my new batteries are getting charged properly. When i recharge the Olympus batteries the charger cuts off the power and the charge light goes off after 9-10 hours, meaning that the batteries are fully charged.

However, when i recharge the hahnel batteries which have 40% more capacity the charger still switches off after 9-10 hours....with 240mah output it would need 14 hours to recharge them normally..meaning that they are not fully recharged?? what i then do is unplug the charger from the mains and replug it and the charging light switces on and i continue to charge for an extra 4 hours (9-1o hours + 4= 14).

What i dont understand is that if the charger shuts down when it recognises the 1700mah(9 hours of charging) why when i unplug and replug it continues to show that it charges??and do the hahnel 2350 batteries get fully charged or i am doing something wrong and i ll burn both batteries ans charger???
pavaros is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 1, 2004, 5:08 PM   #2
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 95
Default

I too own the Oly c-750 with the supplied charger and batteries.I also bought a second set of batteries (Panasonic 1950mah) at purchase.
I have charged the 1950's in the charger with no harm to the charger or batteries so far.i have probably charged maybe 25 times or so.
If what you say about the charger shutting down after 9-10 hours is fact then I suppose having 1950's is useless.
All I know is no harm so far and im happy........search around this topic has been covered.......try the Oly forum.
Cheers,
Ps please share any pictures you have.....I'd love to see em
slickShooter is offline   Reply With Quote
Old Mar 3, 2004, 2:01 PM   #3
Senior Member
 
pavaros's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 484
Default

thanks for your response!
i would love to share my pictures but i still havent found the right site to upload them....any suggestions?
pavaros is offline   Reply With Quote
Old Mar 3, 2004, 3:31 PM   #4
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 95
Default

I use FOTOPIC.NET to host my pics.......its free,easy to use and lots of storage for my needs.

Check them out below
slickShooter is offline   Reply With Quote
Old Mar 3, 2004, 3:45 PM   #5
Senior Member
 
pavaros's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 484
Default

thanks!! i ve just done the same, here is my first pic!
pavaros is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 4:36 AM.