Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 17, 2002, 6:24 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3
Default scanning blues

I have two scanners, an Epson 1200 perfection flatbed, and a Prime Film (USA, Pacific Image) 1800 AFL film scanner. Both have suddenly stopped being recognised by my imaging programs (PSP and PS6). I am running Windows XP, and a check of the device manager shows both installed correctly and operational. It occurs to me that I may have somehow lost my twain driver, although I have uninstalled and reinstalled the 1800 AFL several times, thinking initially the problem was limited to that. I have now run out of ideas, and if anyone can help, or suggest what i should do next, I would be very grateful.
Cliff
cliff1608 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 17, 2002, 9:27 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,585
Default Scanner Blues

I assume you are running the scanners on SCSI interface. Have you checked the SCSI id of each device? Have you tried changing the SCSI id of each device. I would also try another software package if you can borrow one. Adobe Photo Shop, Photo Delux, etc.
gibsonpd3620 is offline   Reply With Quote
Old Sep 17, 2002, 1:05 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3
Default

Thanks, but no these scanners are plugged to USB sockets, they are not SCSI fitted, I have tried them in Paint Shop Pro, Photo Shop and Photo Shop elements. The computer recognises them as I get a 'ping' if I disconnect and reconnect them
Cliff
cliff1608 is offline   Reply With Quote
Old Sep 17, 2002, 2:11 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,585
Default Scanner Blues

Have you done any Windows XP updates lately? Microsoft just released Service Pack 1 for XP.
gibsonpd3620 is offline   Reply With Quote
Old Sep 17, 2002, 3:14 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3
Default

No, I haven't, but I will do right now, and let u know if this helps. Thank you thus far
cliff1608 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:05 AM.