Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jan 14, 2003, 5:28 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 103
Default QuickTime Movie

I just filmed a movie with my Oly 4000 but QuickTime only shows a blank screen during playback. The timer bar on the QuickTime control panel is counting off the seconds so the movie appears to be playing but no image is displayed.

Also when I click open movie and then select which movie to play I get a preview image so it seems that the movie has tranfered from the camera correctly.

Can anybody shed some light on this or am I missing something really simple.

Thanx

Tim
jabtas is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 14, 2003, 5:41 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,162
Default

Just a guess, but your QT player may have a default decoder installed which doesn't like your cam file format. This might have happened on a recent or automatic web update.

Did the QT viewer software that came with the cam work or not after you installed it?
voxmagna is offline   Reply With Quote
Old Jan 14, 2003, 5:44 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 103
Default

Thanks for the quick reply.

I thought along the same lines as you so I uninstalled all of my existing QuickTime and just used what came with the cam.

Tim
jabtas is offline   Reply With Quote
Old Jan 14, 2003, 6:00 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,162
Default

I think you can check with properties which decoder is running. Also try finding and downloading another (short) file off the web. can you check the QT file properties with the viewer as well, to compare one that runs, with one that doesn't?
voxmagna is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 7:07 AM.