Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Hybrid Still/Movie/MP3 Digicams

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 5, 2007, 9:12 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
Default

Hi all,

A couple of years ago, I tried to copy jpegs from my Fuji Finepix S7000 to my DDV-S670, but the S670 fails to display the pics.
I did some research but now I vaguely remember something about removing some tag in the pictures before the S670 can display them.

If someone know how to do this,,, I would appreciate the info.

Thanks,

Ransterp
Ransterp is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 5, 2007, 9:17 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
Default

I distinctly remember that Sgspirit did provide some info..
So Sgspirit, if you can help out this old guy... Thank you very much.

Ransterp
Ransterp is offline   Reply With Quote
Old Jul 7, 2007, 2:46 PM   #3
Moderator
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 887
Default

Hey, who are you calling old? :-)

I recall running into this. For instance, you can download images off the Internet, and try to display them on the camera. Often they don't work, even if they're in .jpg format.

Seems to me the solution is to open them with the photo editing program that came with the camera, then do a "save-as" .jpg. The newly saved .jpg file should be compatible with the camera.

I may have used Xnview to do this, but I'm not sure.
sgspirit is offline   Reply With Quote
Old Jul 8, 2007, 7:13 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
Default

Thanks for the response...... I don't know about you but I definitely felt old the last couple of years ( after I turned 40 ).. Can't seem to remember anything nowaday.
I will try your suggestion. I have already tried to remove the metadata ( Exif ) info from the jpg files without success.
I remember posing the question in 2005 and then found the answer for it. Too bad that I lost the posts.

Thanks again, Sgspirit.

Ransterp
Ransterp is offline   Reply With Quote
Old Jul 8, 2007, 7:32 AM   #5
Moderator
 
fishycomics's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC NY
Posts: 9,621
Default

Wed Dec 31st, 1969 07:00 pm
by

only old topic is this one



old:evil: is you my friend , sg not you he called? all kidding. I know how you feal? lmao

now your topic may be within 18 pages , but hoping that the site never renamed or deleted since the back ups, the 3rd back up it renamed the sublines and need to correct all?

1 if you need to place jpeg in a camera try to use a program and re-save

to jpeg?see if that helps?
fishycomics is offline   Reply With Quote
Old Jul 8, 2007, 7:59 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
Default

Sgspirit,

I am sorry to report that the suggestion did not work... DDV-S670 came with Ulead Photo so I open my jpeg file and save as jpeg file with it... Load it to my DDV-S670 and still face the dreaded yellow box with the red exclamation point in the middle ( i.e. the S670 cannot display it)

I remember ( surprisingly for an old guy ) that it has something to do with modifying/removing extra data ( Exif ) from the original jpegs.

Thanks,

Ransterp
Ransterp is offline   Reply With Quote
Old Jul 8, 2007, 11:09 PM   #7
Moderator
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 887
Default

You probably did this, but just in case...

Did you rename the file to match the syntax used by the S670? These cameras only recognize files named the same as what they produce.

40? That's 'nuthin. Lucky you.
sgspirit is offline   Reply With Quote
Old Jul 9, 2007, 5:43 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
Default

Sgspirit,

Yes, I did rename the file to be in the format compatible with S670 ( i.e. PICT000x.jpg ). The S670 does see the jpeg file, it just cannot display it.


Thanks,

Ransterp

If I can only find the posting of the summer of 2005 then I will know how to do this.
I did search this forum and many others but could not find it.. I know that I was on it and so did you ( Sgspirit).
Ransterp is offline   Reply With Quote
Old Jul 10, 2007, 7:29 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
Default

Does anybody has other ideas? I have tried and emailed DigiLife numerous times without getting an answer.


Thanks,

Ransterp
Ransterp is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 7:26 PM.