Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Kodak

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 26, 2006, 7:38 PM   #1
Member
 
duga13's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 51
Default

Few days ago I noticed a red dots on most of my pictures, especially the dark ones.
dots are always on the same place in picture.
Pictures are taken in period of few month.
Did anybody had same problem and how to solve it?

Please help

Here's cropped part of one picture so you can see.


Attached Images
 
duga13 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Nov 26, 2006, 8:06 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 122
Default

PHOTO SNIPER! AHH! Just kidding. I have a P850 and I have not had this problem. Are you using any accessories with the camera like an external flash, lenses or filters? How long has this been happening? Did you go back through photos you took with the camera before you started noticing it to see if it's been going on longer than you thought? Do you have any other examples, even in a smaller size?

Dani
afdani1984 is offline   Reply With Quote
Old Nov 26, 2006, 9:09 PM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 34
Default

You have hot pixels. As long as you have the most recent firmware installed, you can callibrate the sensor. I had this problem and it fixed it immidiatley. Hope this helps.

Eric

Dx6340, P850
aeroshep1 is offline   Reply With Quote
Old Nov 27, 2006, 5:55 AM   #4
Member
 
duga13's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 51
Default

I use my P20 with camera. I checked pictures and I found them on the pictures 4 month old, which is almost from the day i bought my p850

@aeroshep1
Can you explain me how to do a calibration process???

Thanks

Heres another one crop.
Attached Images
 
duga13 is offline   Reply With Quote
Old Nov 27, 2006, 11:25 AM   #5
Senior Member
 
Boily's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,704
Default

I had the same problem with my p850 and used the calibration..Everything was perfect after that

You have to go in the menus to find the calibration button...

I don't know how its called in english because my p850 is set to french:?

If you don't find it, check in the manual !!

Boily
Boily is offline   Reply With Quote
Old Nov 27, 2006, 12:21 PM   #6
Member
 
duga13's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 51
Default

Thanks guys U R gr8est.

I did calibration and dots are gone.
Ill do some more shooting in the next fie days and see...
maybe they will be back


duga13 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 8:03 AM.