Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Kodak

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 29, 2008, 4:01 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Default

Has anyone ever taken apart there dead Z612?

I have one that is out of warrenty and is not working properly. The last time it worked good was before the son took it to photograph something.

Here is the problem.
The camera is off but the lens is extended.
If you attempt to turn the camera on you can see the lens mover in and out ever so slightly.
Then the camera shuts down.

So since it out of warrenty and not worth spending $150 to send it into Kodak, I thought I would see what I could do.

So has anyone been curious and taken there camera apart?

So far I have been able to get the back off .

I can not figure out how to get the front off.

I see screw on the circuit board but I do not know if I should mess with them.

Any help here?
gondorff is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 29, 2008, 5:07 PM   #2
Senior Member
 
Alan T's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Chester, UK
Posts: 2,980
Default

gondorff wrote:
Quote:
...The camera is off but the lens is extended.
If you attempt to turn the camera on you can see the lens mover in and out ever so slightly.
Then the camera shuts down...
Sounds just like a nearly-flat battery to me, which recovers a little on resting. Have you tried inserting a fully charged battery? If you have, and it still wouldn't retract the lens, yes, it's a repair job.

I get little warning of low battery on my Z712, and had the symptoms you describe,several times. A good battery fixed it. Since these incidents, I charge the battery after any substantial session, and don't wait for the warning.

Good luck!
Alan T is offline   Reply With Quote
Old Sep 30, 2008, 5:46 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Default

Thanks for the reply but the battery is fully charged.

Yes it sounds like a repair job and this is what I am attempting to do.

gondorff is offline   Reply With Quote
Old Sep 30, 2008, 9:06 PM   #4
Senior Member
 
sw2cam's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 358
Default

I don't have a dead Z612 or any other dead KODAK rig ....
sw2cam is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 4:10 AM.