Steve's Digicams Forums

Steve's Digicams Forums (https://forums.steves-digicams.com/)
-   Konica Minolta (https://forums.steves-digicams.com/konica-minolta-26/)
-   -   Dark Screen - What am I doing wrong? (https://forums.steves-digicams.com/konica-minolta-26/dark-screen-what-am-i-doing-wrong-2302/)

pvaccaro Aug 28, 2002 4:30 PM

Dark Screen - What am I doing wrong?
 
I loaded the new firmware upgrade in my Dimage 7. I'm using an external flash with the PCT-100 adaptor. The camera is in the "Manual" mode, flash mode set at "Full Power". In a low light situation the camera displays the image, focuses, and then goes black. What's up?

NHL Aug 28, 2002 4:36 PM

Push in the i+ and the function button together to turn the EVF auto brightness on! (you'll need v1.22 shipped with the PCT-100, or v2.0 of version fimware)

See last section on Studio Flash:

http://www.steves-digicams.com/2001_...e7_firmup.html

[Edited on 8-28-2002 by NHL]

There's nothing wrong with the camera, it's the What-You-See-Is-What-You-Get feature of the camera @ work, ie the camera is reflecting the exact exposure as what a real picture would be at the current shutter/aperture which is way underexposed with your current available lighting! If you decrease the shutter speed (or open up the aperture) the EVF will eventually brighten up, but it's not what you want for flash is it? Pushing in the Function and i+ just overide the camera true function... and a 'red' M will lit up in the EVF, and then you'll be able to see normally, but does not reflect the true exposure anymore!

Try to use the camera @ night on manual without flash, it's pretty neat actually, and you can leave your exposure meter home (with the real-time histogram, it's even more fun...)

[Edited on 8-28-2002 by NHL]

pvaccaro Aug 28, 2002 7:51 PM

Thank you! I of course now remember reading that same reference. It works exactly as suggested.


All times are GMT -5. The time now is 9:36 PM.