Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Konica Minolta

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 15, 2004, 6:42 AM   #1
Fab
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Default flickering in X20's videos

Hello,

I bought a X20 three weeks ago.
I think it is a very good 2M camera.

Concerning movie, its unlimited XR mode is great but the quality
it is not so good compared to other models.

During playback, vertical lines are always very flickering.
Changes on parameters did not help.

Has someone the same experience ?

Cheers, Fab
Fab is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 15, 2004, 3:42 PM   #2
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 39
Default

Hi Fab,
Under what conditions are you 'filming' ?

Low light?

When you pan slowly, does it still happen?

I haven't noticed this on my X20, but alittle on a 40i, under low
light.

Does it happen when in photo mode? (ie lcd problem)

jenk.
jenk is offline   Reply With Quote
Old Apr 16, 2004, 7:51 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 12
Default

Hi,
I have an X20 too but I don't have this porblem...
as Jenk wrote, I see vertical lines (but fixed, not flickering) when I point to a strong light with a dark background... but this is an optical limit of nearly every digital camcorder!!! So... just avoid such light conditions or use the effect to create something special...

ciao!
lambonet is offline   Reply With Quote
Old Apr 22, 2004, 6:08 AM   #4
Fab
Junior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Default

Hello,
I apologize for my latency, it was not possible reply before.
First of all I thank Jenk and Lambonet for their help.

Lambonet wrote:

> Hi,
> I have an X20 too but I don't have this porblem...
> as Jenk wrote, I see vertical lines (but fixed,
> not flickering) when I point to a strong light
> with a dark background... but this is an optical
> limit of nearly every digital camcorder!!!
> So... just avoid such light conditions or use
> the effect to create something special...
> ciao!
> _________________
> Lambo:-)

Jenk wrote:

> Hi Fab,
> Under what conditions are you 'filming' ?
> Low light?

I tried many different situations.
It seems to be independent from light intensity and
camera's settings.

> When you pan slowly, does it still happen?
yes

> I haven't noticed this on my X20, but alittle on a 40i, under low
> light.
> Does it happen when in photo mode? (ie lcd problem)

It's not a lcd problem. I saw this on different
screens (portable and desktop pc, TV, camera lcd).
The result it is the same.


From your answer I understood that in your camera you don't
see (have) the same problem.

To clarify I found a X20's review with a video sample which
shows what I mean about vertical lines' flickering.
Please, see

http://www.dcresource.com/reviews/mi...w/PICT0026.MOV

and watch the vertical flags' sticks.

Cheers, Fab
Fab is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 9:31 PM.