Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jan 22, 2008, 4:46 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default

Hi all! I wonder if anyone has any advice on this problem?

I have a PentaxOptio S7 which works great with MMC cards and internal memory...but as soon as I load an SD card I get a MEMORY CARD ERROR.This happens with all the SD cards I have ranging from 16Mb to 2Gb...the 3 MMC cards all read and write OK.

I have upgraded the firmware to V1.01 as on the Pentax download site.

Any advice would be appreciated

Bob:-)
optibob is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 22, 2008, 7:50 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default

Also used a Card slot cleaner..to no avail!:sad:
optibob is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2008, 9:05 AM   #3
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

Have you been using them in other devices? It may be a problem with the way they're formatted.

You may want to try reformatting them using the Panasonic SD Formatter

You'll see a download link at the bottom of the page.

JimC is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2008, 9:18 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default

Thanks Jim....Yes, the cards have previously been used in other Pentax Cameras.

I will download this software and try this tonight..many thanks for the suggestion and link!

Bob
optibob is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 2:46 AM.