Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Newbie Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Oct 3, 2010, 3:25 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 142
Default downloading pics too large...

ok just started to down load my 1st few pics off my new pentax k-x. when i went to view each of them only one wouldn't let me view it... it showed - image is too large "too many bites"... how can i change that to view it?
lin7604 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Oct 3, 2010, 5:13 PM   #2
Senior Member
 
TCav's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Washington, DC, Metro Area, Maryland
Posts: 13,543
Default

What program were you using to view it (or, more correctly, view all the other pics) with?
__________________
  • The lens is the thing.
  • 'Full Frame' is the new 'Medium Format'.
  • "One good test is worth a thousand expert opinions." - Tex Johnston, Boeing 707 test pilot.
TCav is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2010, 8:48 AM   #3
Senior Member
 
VTphotog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Extreme Northeastern Vermont, USA
Posts: 4,214
Default

Are you using Windows or Mac? Which version? What program to d/l from camera?
If it was the last pic in the series, are you sure that your computer has enough space for everything? If the picture is still in the camera, can you view it by using the quickview?

brian
VTphotog is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2010, 5:40 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 142
Default

i can still view it in the camera.. it was the very 1st pic i had taken with the new camera and at that time there was a issue with viewing on the lcd slowly. when i took it back to the store they re-set or something so the images would view up quickly on the lcd, so all the pics i took after are fine..... just that 1st one, i have no idea what kind of setting it was on prior..... I am viewing it on the microsoft photo editor.. the standard program on my computer just strange that it's only the very 1st pic that i can't bring up as it says "too many bites".....
lin7604 is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2010, 6:32 PM   #5
Senior Member
 
VTphotog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Extreme Northeastern Vermont, USA
Posts: 4,214
Default

Perhaps it was set to take images in RAW mode, which would explain why the pic wouldn't come up on the LCD quickly, and why the photo editor won't view it. There should be software which came with the camera, which will let you view it.

brian
VTphotog is offline   Reply With Quote
Old Oct 5, 2010, 6:27 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 142
Default

ahhhh, i will have to download the softwear and try it out... it's all so new to me thanks.
lin7604 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:48 PM.