Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Newbie Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Dec 2, 2004, 10:58 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default

I deleted all the pictures on my memory card in my Pentax Optio 555, but whenever I take new pictures and upload to my computer there are 2 old pictures that always show up. When I erase all the pictures from my camera and view it says that there are no images, but they keep showing up. Anyone know what I've done or how to get rid of these two images?


arthursj is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Dec 2, 2004, 11:06 AM   #2
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

Chances are, your model has an Image Protection option under it's playback menu, so that you can mark an image as "protected" to prevent accidental deletion. You probably set this flag on these two images by accident.

There is probably a way to remove it under the playback menu, too.

The easiest option is probably to format the card with your camera (you'll find a format menu choice under the Record Menu somewhere). I do this everytime I use a memory card anyway (formatting is just as fast as deleting images, and insures that I always start out with a fresh File Allocation Table).


JimC is offline   Reply With Quote
Old Dec 2, 2004, 11:25 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default

Thanks! I'll try that when I get home.
arthursj is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 1:15 PM.