Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Nikon dSLR

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 24, 2008, 4:09 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Default

I have a d40x and though I'm shooting on manual and setting the iso to ISO 100 when I check my exif data the iso is not set on 100 it changes by itself sometimes it 125 and sometimes its 250 and so on. I'm pretty sure that's not supposed to happen on manual mode. I DO NOT HAVE THE ISO SET ON AUTO. help
ryssmarr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 24, 2008, 7:17 PM   #2
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

Sorry don't have an answer but just moved this to the Nikon dSLR section from the point and shot Nikon section.
Mark1616 is offline   Reply With Quote
Old Apr 24, 2008, 8:27 PM   #3
Junior Member
 
Firedog28's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Default

If it's anything like the D300, manual settings only locks in the aperture and shutter speed...The ISO, having been set to "auto ISO", will continue to vary according to the situation. There should be a menu structure to disable the auto ISO, and then you REALLY get to be in control...
Firedog28 is offline   Reply With Quote
Old Apr 24, 2008, 9:11 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Default

Thanks I think that may have done it. In the menus it was set at auto iso on. I appreciate it.
ryssmarr is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 1:48 PM.