Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Nikon Lenses

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 31, 2009, 3:49 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Default


Hello everybody.

I've experienced a very strange - I suppose - problem with my Nikon AF-S 80-200 (sitting on a Fujifilm S5 Pro): after a while of shooting the AF just stops to work! The "half-shooter" does not react (the manual focus works perfectly tough). I've tried my camera with another lens - my old AF-D 80-200 (push-pull) and the AF worked as usual. I went back to the AF-S 80-200 and the problem with AF remains.

Now is the funny thing: after a half an hour or so, the autofocus started to work again (!) but only for a couple of shots, then the same procedure over again. I just wonder what is the reason for such behavior – did someone in the Forum experienced something like this? There is nothing wrong with the camera – it works with all the other lenses.

Thank you for your attention


Musicon is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 31, 2009, 4:08 PM   #2
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

You may want to clean the contacts on the camera body and lens. It may not be making a good enough electrical connection and an AF-S lens will require more current (to power it's built in focus motor, since it doesn't use the body based motor).

JimC is offline   Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 4:19 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Default

Thank you! I will try to do so.
Musicon is offline   Reply With Quote
Old Mar 31, 2009, 6:53 PM   #4
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

If that doesn't solve it, you may want to try a different battery (I'm assuming you're using a Lithium Ion battery versus AAs via a holder), in case your battery isn't supplying enough current to the lens.

JimC is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.