Steve's Digicams Forums

Steve's Digicams Forums (https://forums.steves-digicams.com/)
-   Olympus dSLR (https://forums.steves-digicams.com/olympus-dslr-40/)
-   -   In the yard, again. (https://forums.steves-digicams.com/olympus-dslr-40/yard-again-174759/)

Scouse Jul 30, 2010 4:16 PM

In the yard, again.
 
2 Attachment(s)
I'm not getting out often enough with my camera and when I do I usually try too hard or something and end up not happy and dumping them.

I passed these on the way in last night and went back with the camera. I liked their simplicity.
E500 14-45 kit lens

Ken

zig-123 Jul 30, 2010 5:04 PM

Hi Ken,
That 2nd shot is a keeper. Also, the colors look faithfully reproduced.

I tend to have issues with the color purple when shooting with the E-30. The images I usually get tend to look smeared or if sharp, tend towards being blue.

Zig

Steven R Jul 30, 2010 5:31 PM

Quote:

Originally Posted by zig-123 (Post 1123982)
Hi Ken,
That 2nd shot is a keeper. Also, the colors look faithfully reproduced.

I tend to have issues with the color purple when shooting with the E-30. The images I usually get tend to look smeared or if sharp, tend towards being blue.

Zig

Depending on the type of purple flower, I know from experience to adjust the white balance for purple flowers. Try adjusting the WB to "shade" or "cloudy" and the purple blossoms should come out the right color.

zig-123 Jul 30, 2010 6:17 PM

Thanx Steven. I'll give that a try.

Zig


All times are GMT -5. The time now is 1:11 PM.