Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Aug 8, 2003, 7:55 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5
Default C-750 or Fuji s5000

I am trying to decide between the Oly c-750 and the Fuji S5000. Any opinions?

I have read about the XD card problems. Are these common under certain circumstances or totally ramon (ie. several hundred pics on card or a particular mode such as SHQ)?

Are they an Olympus problem or XD cards in general?
Stu1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 12, 2003, 9:27 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 4
Default

I tried out a Fuji s5000 at Best Buy yesterday. Seems to be a nice
camera. Shutter lag very minimal and seems to write image to
card fast, both of which appear to be a problem with the Oly 750
uz. I'm not thrilled with the location of, or the response of the
tele zoo. Will probably wait to see if I can compare both cameras
with the new Minolta Z1.
Also, the new Fuji chip in the 5000 is the lower one, HR, and not
the more sophisticated SR sensor (which is in the new s700)
jbuckman is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 12:39 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1,050
Default

What Xd problems exactly???
steve6 is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 12:48 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 1,910
Default

I think the person is talking about this thread:

http://www.stevesforums.com/phpBB2/v...ic.php?t=12203

Unfortunately no one else has responded to it so we don't know if it's an issue or not, and what caused it. I think I'm going to post it in the Oly_C700 Yahoo group to see if anyone there has had it or can reproduce it. The Oly_C700 group is:

http://groups.yahoo.com/group/Oly_C-700/
Mike_PEAT is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 1:05 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1,050
Default

I use a 128 Oly Xd and have taken hundreds of pics - so far no problems - fingers crossed.
steve6 is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 1:11 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 1,910
Default

The problem was the amount of pictures taken at once, over 30 pictures on the card.
Mike_PEAT is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 1:24 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1,050
Default

Filled mine several times with over a hundred on it - no problems, touch wood, oh no, no wood around, have to bang me 'ead.
steve6 is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 4:17 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 5
Default

The problems with the xd card that I have heard about are with the card locking up and people loosing pictures because they have to reformat the card.
Stu1 is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 5:09 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 259
Default

I purchased a 256mb Oly card for my c-750uz and have yet to have an issue with it and have filled the card now about 4 times on seperate trips to the mountain.
tkmckay is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2003, 5:28 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 1,910
Default

I reposted the question in the Oly_C700 Yahoo group, and so far no one has reported ANY problems.
Mike_PEAT is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 8:22 PM.