Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 11, 2008, 10:21 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Default

Hi,My name is SkyKhan o 'guz .I'm Irish living in Turkey for a couple times .I coincidently found this forum surfing on net. I have a problem with my Olympus SP560 uz which I bought it recently. Yhe Pronblem is When I opened it up a message emphasized onthe screen "clean the terminal of the xd card with a dry cloth or Format " I cleaned it but still does:sad:n't work I wonder what the problem is ?if someone could please let me know how to fix it I have not been able to find any info in the manual regarding this .
thanks for the help,

Skykhan
go68 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 11, 2008, 10:51 AM   #2
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

It's probably the memory card. If you have another one, I'd try it.

Or, if you have a card reader, you may want to try formatting the card with Windows.

I'd just make sure to select FAT as the file system type from the drop down list (the default FAT32 will not work with many cameras). Then, format it again using the camera's menu choice for formatting before using it.

I'll move this thread down to our Olympus forum, where you may be able to get some suggestions from other Olympus users.

JimC is offline   Reply With Quote
Old Jul 12, 2008, 8:07 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Default

thanx for your help I'm still working on it.
go68 is offline   Reply With Quote
Old Jul 16, 2008, 11:18 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
Default

I found the problem.The problem is , as you told me before ,the memory card. I changed it a new one . it runs now . thanx again
go68 is offline   Reply With Quote
Old Aug 12, 2008, 10:38 AM   #5
Administrator
 
steve's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,535
Default

Welocme to our community here. Glad JimC was able to help out.
steve is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:53 PM.