Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Oct 2, 2004, 4:43 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 21
Default

Hi, do any of you use the above settings on the 5060? I always leave them set at 0, but wondered if anyone had opinions as to their usefulness. Thanks, Avril
SydneyIsHome is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Oct 4, 2004, 10:10 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default


I leave saturation alone and set sharpness to -1. It would be a simple thing for you to take a few pics with each setting and see which value looks best to your eyes.
homersapien is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2004, 11:31 AM   #3
Senior Member
 
Mikefellh's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 1,707
Default

But with different situations your settings may be defeated, like with sharpness at -1 shooting at trees may make for a green blur, while in other situations it may be fine.

As said above you have to experiment with what works for you. In two years use (with my C-700) I still leave it at the default only because I'm worried I might get into a situation where changing the setting might leave to an irreversable situation which can't be corrected by photo editing software.
Mikefellh is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2004, 5:03 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 21
Default

Thanks to both of you for the info, appreciate it and will fiddle around myself - Avi:-)
SydneyIsHome is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 4:42 PM.