Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Feb 5, 2003, 9:52 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2
Default c4000 manual mode flash question

Sorry for the newb question...

In the table on page 79 of the manual, it lists that in manual mode there are the following flash options:

Auto
Red-eye
slow1
slow2
off

When i try and cycle through the flash, i can only get to off and slow1. i know that slow2 is reached through the setup menu, but how can i get auto or redeye flash?
coocoomike is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Feb 6, 2003, 1:33 AM   #2
Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 30
Default

By golly, you're right! I can't get the flash to come out and play either. Must be a mistake in the manual or we are doing sometihng wrong. But I tried just about every combination, as I am sure you did, and I couldn't get it to work.
Hope someone else has figured this out.
deebeeeff is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 1:42 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by deebeeeff
By golly, you're right! I can't get the flash to come out and play either. Must be a mistake in the manual or we are doing sometihng wrong. But I tried just about every combination, as I am sure you did, and I couldn't get it to work.
Hope someone else has figured this out.
WHEW! i thought i was going crazy!
coocoomike is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 11:51 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 1,910
Default

On other Olys it does say you can only access off and slow because the camera can't control the shutter speed, needed to use the other options. Most likely a typo.
Mike_PEAT is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 1:18 PM   #5
Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 30
Default

Thanks, Mike. That makes sense. 8)
deebeeeff is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 5:26 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 116
Default

Interesting...they must have fixed the typo...on my page 79 the table is correct...it shows only flash off, slow1, or slow2 for shutter priority or manual modes.
rych26 is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 7:59 PM   #7
Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 30
Default

I am curious Rych.
Did you get your manual off of the disk or download it?
When did you buy the camera?
I bought mine in November.
Dave
deebeeeff is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 8:20 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 240
Default

The C-4000 Reference Guide in PDF format off the Olympus website shows the Redeye and Auto modes, as well.
Hyun is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2003, 10:42 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 116
Default

Hyun...that's interesting...they seem to have corrected the file that goes out with the camera but not the one on their web site!

Dave...I got the manual off the CD that came with the camera...it is in PDF format...I bought the camera on Dec. 24.
rych26 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 2:58 PM.