Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 19, 2006, 9:40 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Default

well when ever i put the card in the camera it says card error and well their's some important pictures on it and i just need to kno what to do
Blade13rlb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 19, 2006, 9:52 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Default

SOMEONE HELP ME PLEASE
Blade13rlb is offline   Reply With Quote
Old Mar 19, 2006, 11:25 PM   #3
Senior Member
 
mtclimber's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon, USA
Posts: 18,143
Default

(1) get an inexpensive chip reader.

(2) download free photo recovery software. Use google.

(3) recover your photos.

MT
mtclimber is offline   Reply With Quote
Old Mar 20, 2006, 11:09 AM   #4
Senior Member
 
mtclimber's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon, USA
Posts: 18,143
Default

I would think that the first step would be the recovery of your missing photos, using the free software I mentioned. After that is accomplished then you can determine if you can properly format the XD chip that is giving you the problem. If you can format the chip normally, it will probably operate normally in the future. If you cannot format the chip normally it will become a failed chip that you cannot use. You did not mention the maker, but you might be able to get it replaced under warranty.

Here is a link to the free recovery software: http://www.softwarepatch.com/softwar...trecovery.html


MT

mtclimber is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:47 PM.