Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 23, 2006, 1:32 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default

In the past week or so whenever I turn my camera on the lens extends and the lights flash and then the lense retreats and it turns off. Cannot make it stay on. It's pretty new but out of extented warranty. I'm going to take it in to check if it's the battery today....anybody ever heard of this or have it happen? I doubt that it's the battery as I put a new one in within the past 2 months.
joanmo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 23, 2006, 5:48 AM   #2
Baz
Senior Member
 
Baz's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 219
Default

I believe your camera uses 2 AA batteries. Are you using alkaline cells, or rechargeable NiMH cells?

The problem may be caused by the batteries. Alkalines dont last long. It's best to use freshly charged NiMH cells. Even then they may not last 2 months with some use.

Try some fresh cells, and if the problem remains it may be a camera fault.
Baz is offline   Reply With Quote
Old May 18, 2006, 3:47 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 26
Default

Bas is correct. If you have any additional questions you can contact Olympus digital technical support.
OlympusTSrep1 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:40 PM.