Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Olympus

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 26, 2009, 6:50 PM   #21
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

Hello
I have a digital camera Olympus fe-340 and Olympus xD-Picture card in it. It worked good until I put the pictures on my computer. Now I have a problem, whenever I turn on the camera it always says write protect. Also,when I put the USB cable to the camera nothing happens on my computer. What do I do now? And how can I get rid of the write protect on my camera?
Could you help me please
Thank you

Last edited by Musicnonstop; Jul 26, 2009 at 7:03 PM.
Musicnonstop is offline   Reply With Quote
Old Jul 27, 2009, 7:31 PM   #22
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

I have the same problem but my camera is a olympus fe-340. Does that make a difference? There's also no button thing on the side of the card. Some please help me.
Musicnonstop is offline   Reply With Quote
Old Jul 27, 2009, 7:36 PM   #23
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

You may want to see if the Format command (in your camera's setup menus) fixes it.
JimC is offline   Reply With Quote
Old Jul 28, 2009, 8:23 PM   #24
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

thank you so much it worked!
Musicnonstop is offline   Reply With Quote
Old Aug 9, 2009, 9:01 PM   #25
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Default write protect problem

done just about everything...egads...nothing works...now what?
thecanman is offline   Reply With Quote
Old Aug 9, 2009, 9:03 PM   #26
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Default

got new card, got pics off and formatted using DOS. It won't let me scroll up to the "play" tab to unlock the write protect funtion. New card says...card error...now what?
thecanman is offline   Reply With Quote
Old Aug 10, 2009, 6:08 AM   #27
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

thecanman:

What model camera and card (size/brand) are you trying to use?
JimC is offline   Reply With Quote
Old Sep 19, 2009, 2:27 AM   #28
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
Default

Im currently on holidays in the philippines and i plugged my camera (FE-340) into a computer at an internet cafe and now im getting the "write protect" error. I can later on format the card to fix the error but what do i do now with over 200 photos on the card that need to be backed up.... i can view the photos in the camera but they do not appear when looking through the computer.

any ideas?

thanks

Last edited by r083r73; Sep 19, 2009 at 2:34 AM.
r083r73 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.