Steve's Digicams Forums

Steve's Digicams Forums (https://forums.steves-digicams.com/)
-   Panasonic / Leica (https://forums.steves-digicams.com/panasonic-leica-29/)
-   -   question about LCD screen on my zs7 (https://forums.steves-digicams.com/panasonic-leica-29/question-about-lcd-screen-my-zs7-181267/)

philly8654 Dec 11, 2010 5:36 PM

question about LCD screen on my zs7
 
Hi, I'm a newbie here. I have a question about my LCD screen. It is a full screen when I'm in IA mode but there seems to be a strip of shadow at the top and bottom of the screen in other modes. Were these there when I bought the camera and I just now noticed them or is there somnething wrong with my camera? Any help would be appreciated. Thanks.

LTZ470 Dec 12, 2010 3:20 AM

Because you have your picture size set at 11.5 or 10.5...Set the Control Dial to iA then press Q-Menu set photo size to 12Mp and it will show the full screen LCD...

philly8654 Dec 12, 2010 8:06 AM

Oh, thank you! I was trying different things the other day and didn't think of that. It makes sense. Glad I found this forum...so much help and information! I may be posting again...thanks again.

Tullio Dec 13, 2010 11:42 AM

I'm not sure the black bars have to do with the # of MP. I have my ZS7 set to 8 MP and I get a full screen. I think it's picture ratio. If you choose 16:9 or 3:2 you'll get the bars but not with 4:3.

philly8654 Dec 14, 2010 7:13 PM

I tried the different ratios and I still get the shadows at the top and bottom of the screen. I even changed the # of mp and still no change. Any other ideas????

Tullio Dec 14, 2010 8:07 PM

What do you mean by "shadow"? I assume you mean a black bar across the top and bottom, right? I just want to make sure I understand the symptom.

Also, are you in P/A/S/M mode? Was this a brand new camera or used? If it was used, I suggest you reset to the factory default to see if it clears the condition.

Tullio Dec 14, 2010 8:19 PM

OK, I think I have the answer to your problem. You must have the video set to HD. If that's the case, then go to menu/wrench/ and set REC AREA (it has a movie camera icon next to it) to OFF. If it's set to ON, you see what the video will record in HD mode, which I believe is 16:9 aspect ratio (then you see the "shadow" bar on top and bottom.

LTZ470 Dec 14, 2010 11:31 PM

OkiDoki...I see...OP said it was Full Screen in ia Mode

philly8654 Dec 15, 2010 8:03 AM

Problem solved!!! I must have set the recording area to on and didn't notice the difference until a few nights ago. The shadows have disappeared when I set it to off. Thanks so much for your help!!!

Tullio Dec 15, 2010 4:18 PM

Yes, I tried that too. However, if you use any movie recording mode other than HD, the shadow bars won't appear, only for HD.


All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.