Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Panasonic / Leica dSLR

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 21, 2008, 6:47 PM   #31
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default






DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Nov 23, 2008, 2:41 PM   #32
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default









DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Nov 29, 2008, 5:46 PM   #33
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default




DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Dec 1, 2008, 1:24 PM   #34
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default


DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Dec 17, 2008, 8:40 AM   #35
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default

Today I got my FT/mFT adapter



Now I've to flash software update for Oly 14-42 and Oly 40-150 ... aaaand firmware 1.1 for G1, which yesterday was published by Panasonic.
After lens update both Oly lenses should work with autofocus. I don't know why my Oly 9-18 works okay with G1 WITHOUT any update :-)

No update (now) is available for Oly 70-300 and Sigma macro 105, focus must be done manually, but macro I always use with manualfocus.
Non usable is Russian Zenitar 16/2.8, because it has M42/Oly adapter - and therefor no contacs. G1 yells: lens isn't mounted right! But this is okay - because I've well working Oly 9-18 :-)



Buuuut WHY ... works this Summicron with direct mFT adapter? It also has no contacts. I think mFT/FT adapter has contacs which "ask" for a right mounted lens.





© fordfanjpn
DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Dec 17, 2008, 8:30 PM   #36
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default

now it's flashing time ...

first G1 body from 1.0 to 1.1

then 2x Olympus lenses from 1.0 to 1.3

puuuuhhh ... body is done



now two lenses







DONE! All okay! Now 4 lenses are focussing well.

Olympus Zuiko 9-18 must not be flashed :-)
DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Feb 5, 2009, 9:35 PM   #37
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default

some pictures with G1 - adapter - Zuiko 70-300 / manual focus

distance 1 meter - 1.5 meter

light: 60 watt spot











DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Feb 6, 2009, 7:44 PM   #38
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default

G1 + Sigma 105mm macro / 60W Spot











DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Feb 7, 2009, 7:53 PM   #39
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default




DonalDuc is offline   Reply With Quote
Old Feb 8, 2009, 7:19 PM   #40
Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,200
Default









DonalDuc is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:38 AM.