Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Panasonic / Leica

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 4, 2007, 8:08 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

Hi all!

Ich have my Panasonic FZ50 since last Fall and overall i am quite happy with it.
Last week i shot in a very quite environment.
When i was looking through the EVF I recognized a quietly noise coming from inside the camera. It´s like a high and constant "beeeeeeep".

First i thought the IS would be responsible for that noise, but after deactivating IS the "beeeeeep" was still there.

Does anybody know the reason for this sound? Is my Camera defect?
What´s with YOUR FZ50? Does it quietly "beeeep" too?

Thanks for your answers, Greeting from Bonn/Germany,

Chris
Schulmeister is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 4, 2007, 9:26 AM   #2
Member
 
stacy0w's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 53
Default

I've had mine a little less than a month. From the first time I turned it on I noticed what seems like the same noise. I think it is just the sound of it being on because I don't notice a change in sound regardless of what I am doing with it. Sometimes it drives me crazy but my husband says I hear way too much anyway!
stacy0w is offline   Reply With Quote
Old Apr 4, 2007, 9:34 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

Thank you, Stacy, for your Answer!

And your Cam is still working fine? So you don´t think its a kind of defect?

Anybody else here with the same experiences ?


Schulmeister is offline   Reply With Quote
Old Apr 4, 2007, 9:50 AM   #4
Member
 
stacy0w's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 53
Default

It's been fine. I've not had any problems so far. Let's hope I'm right or else we both have problems! Someone else will chime in and let us know!
stacy0w is offline   Reply With Quote
Old Apr 4, 2007, 5:09 PM   #5
Senior Member
 
RedStickMan's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 447
Default

This is common for most of the FZ cameras.

I think it's the light meter causing the noise. I believe if you set it in the 'M' setting or put the lens cap on you'll notice it stops.

It might be something else though on the fz-50. Still probably normal.
RedStickMan is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:22 PM.