Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Panasonic / Leica

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Oct 26, 2015, 6:35 PM   #1
Senior Member
 
pjohnc's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 168
Default Where have these springs come from? Lumix sensor clean gone wrong!

Hi All,
I have been trying to clean the sensor on my wife's Lumix DMC-SZ3. I followed non-model-specific Lumix YouTube instructions and got to the sensor quite easily. But when I directed a puff of air between the sensor and the back of the lens a small coil spring popped out from somewhere, and I cannot for the life of me see where it has come from! This did not happen on the YouTube vids!! Later I spotted another identical spring on my work surface nearby.
Now, it is not uncommon for my repair attempts to result in the odd piece left over, but this seems serious because I can no longer power the camera on!
If anyone here can help me with this I should be exceedingly grateful. Meanwhile I will take it apart again and try to work it out for myself.

Regards, pjohnc
pjohnc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Oct 26, 2015, 7:54 PM   #2
Senior Member
 
pjohnc's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 168
Default

Trouble yourselves no longer, my friends. I believe I have located the home for these springs, between the sensor and the lens unit, but the camera is still dead. I guess I owe my beloved a replacement!
pjohnc is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:09 PM.