Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Pentax / Samsung dSLR, K Mount Mirrorless

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 26, 2010, 5:13 PM   #21
Senior Member
 
nhmom's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southern New Hampshire
Posts: 5,202
Default

Quote:
Originally Posted by Rufus T Firefly View Post
It will be close but not exact. It won't include factory test shots or preview shots. PhotoME or the site listed above will show you the actual number of shutter activations.
And, this makes me a little nervous. But, nothing I can do about it, so.....

PhotoMe indicates 9820, but I'm only at 9560. Who took the 200+ photos? My camera was brand new in what looked like a never opened box from B & H Photo. Hmmm, gives me a thought. I should go see what the very first image I took gives for a number.

Maybe I shouldn't have done that - it says 245. Although, if it hadn't I'd think something was wrong with the camera. Well, it's 2 years old now. Nothing I can do about it.

Patty

Last edited by nhmom; Sep 26, 2010 at 5:17 PM.
nhmom is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 5:56 PM   #22
Senior Member
 
MadMikeSS's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kenmore, NY
Posts: 743
Default

I'm at 11,566 on my K20D in about 2 years.
__________________
~MadMikeSS~
PPG Page
MadMikeSS is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 8:28 PM   #23
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tumbleweed, Arizona
Posts: 1,381
Default

My K20 currently 252 (that is with the new guts - main circuit board and sensor).

5646 was the last image before it went to the vets....

... and this is from photome!

interested_observer is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2010, 10:07 PM   #24
Senior Member
 
Rufus T Firefly's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Marshfield MA
Posts: 200
Default

Quote:
Originally Posted by nhmom View Post
And, this makes me a little nervous. But, nothing I can do about it, so.....

PhotoMe indicates 9820, but I'm only at 9560. Who took the 200+ photos? My camera was brand new in what looked like a never opened box from B & H Photo. Hmmm, gives me a thought. I should go see what the very first image I took gives for a number.

Maybe I shouldn't have done that - it says 245. Although, if it hadn't I'd think something was wrong with the camera. Well, it's 2 years old now. Nothing I can do about it.

Patty
Patty
245 test shots before leaving the factory isn't unusual. There have been threads like this on other boards and that number seems to be in the normal range. My K10D had 192 actuations before my first shot. My *ist DL had 382!
__________________
I don't have a photograph. I'd give you my footprints, but they're upstairs in my socks. -- Groucho Marx
Rufus T Firefly is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:13 PM.