Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Pentax

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 3, 2004, 10:16 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 22
Default

Hello, I have had the Optio S4i for 3 days now and have been taking hundreds of pictures to see if I like the camera and test all of its features. Anyway, I updated the firmware to 1.01 and am noticing some strange happenings and just wanted to know if anyone else has seen these:


  • Having trouble focusing at full telephoto (not digital)[/*]
    • Seems like I cannot get a focus when not using Green Mode - especially when heavily backlit
    [/*]
  • Slower response when trying to zoom in when reviewing pics[/*]
mrmegadeth is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old May 4, 2004, 4:13 AM   #2
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 40
Default

Hi,

I have also upgraded, but I did it almost right after I got the camera in my hands... so I did not test the v1.00 so much. I have tested telephto now, and it is fast and focuses correctly. Perhaps you try to focus at parts having little contrast? Remember that this focussing system is very much like the systems on SLRs. If the object is having very little contrast, focus at something else at similar distance, keep shutter halfway down, and recompose before taking the picture.

Hope this helps...

Arne
arnelie is offline   Reply With Quote
Old May 4, 2004, 5:04 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 188
Default

I used the Camera both ways, works well. AF and and Pentax's is pretty damn good have trouble with low contrast.

I really do not like green mode much. I use program mode. They both Auto all except you can not make any changes in Green mode.
anthlover is offline   Reply With Quote
Old May 4, 2004, 5:04 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 188
Default

I used the Camera both ways, works well. AF and and Pentax's is pretty damn good have trouble with low contrast.

I really do not like green mode much. I use program mode. They both Auto all except you can not make any changes in Green mode.
anthlover is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.