Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Pentax

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Feb 21, 2006, 10:22 PM   #91
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default

Hi everyone,

I too have the dreaded "A90" message appearing mysteriously within days of the warranty expiration. Hmmm.

I apparently have Vers. 1.00 and the fixes with fwdc110p have not worked for me. I get to the part where I am supposed to hit ON + MENU to get "Program Update" but instead I get Vers. 1.00 and then the all too familiar "A90."

What am I doing wrong? I hope someone who had the same problem as me has solved it and will be able to help. Thanks in advance.

Patrick
pfarley is offline   Reply With Quote
Old Feb 27, 2006, 8:07 AM   #92
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Default

hi, my optio S4 has got the A90 too. I downloaded the fwdc110p.bin
firmware and reinitialised the camera as per the instructions in this thread. But it didn't work, still A90.

Everything went according to the description, system initial -> ok ok -> off -> menu + ON. It then displays VER 1.00 for 3 seconds or so, then goes to A90 again.

One thing is that shortly before this whole A90 began, my camera would turn off intermittently, just power off, and was hard sometimes to power on again. Maybe there is a battery problem also. So i will send off for a new one on ebay, and try once more otherwise perhaps this thing is for the bin! goddamn won't be buying another pentax if that is the case.

someone else mentioned a replacement cicuit board for $110 and then got it working. has anyone actually sent thier s4 off to pentax, how much did it cost??

good luck peeps.
gusto is offline   Reply With Quote
Old Feb 28, 2006, 8:41 PM   #93
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Default

Hi,

Just got this 190 error on my camera. Just came to this site in desperation. Tried to download the fwdc110p.bin firmware but website not found. Can someone please send me a copy of this firmware I'm really desperate. I have a Pentax opsio S camera. I really appreciate it...my e mail address is [email protected]. Thanks a lot.
valreitz is offline   Reply With Quote
Old Mar 7, 2006, 7:46 AM   #94
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 13
Default

here is fwdc130p.bin
RETrACE is offline   Reply With Quote
Old Mar 7, 2006, 11:13 PM   #95
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Default



Thank you so much to everyone here! I was about to throw out my optio s when i decided to check ont the web and i stumbled across this.


funky is offline   Reply With Quote
Old Mar 14, 2006, 6:34 PM   #96
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Default

Hi,

I have been reading all I could find on this topic.

So far it seems that :

-fwdc110p.bin works for the S

-fwdc124p.bin works for the S4i

-fwdc130p.bin works for the S5i.

Of course I have the S4!!. Anyone know of a S4 that has been recovered from the A90 error?

If so, please post this information for the S4 users among us. THANK YOU.

lraj
lraj is offline   Reply With Quote
Old Apr 11, 2006, 3:57 PM   #97
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default

hi Phelin!!!

have been reading all the strings and have the same old problem...A90 after 2 years of happily using my OPTIOs. i clicked on the link to download the firmware, but it is no longer working.

Can someone please email me the firmware?

fwdc110p.bin FIRMWARE for optio s
rica is offline   Reply With Quote
Old Apr 12, 2006, 6:52 AM   #98
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default

This is real good help. It worked perfectly now. i did following

To summarize my case, here is what I've performed:


Step1. Download the firmware from rapidshare (I tried several times, be patient),


Step2. Unzip it and put it to removable drive of the Optio S (the SD card)


Step3. Press MENU+FlashIcon+ON

The screen will show

++ KB341 ++
PR : 03.02.27.16.34
LD :2.00
MI : 111

Step4. Press MF twice

Step5. Press Right OK twice

Step6.Press MENU


The screen displayesMenu with 11 options

Step7. Select ROM UPDATE using the down key

Step8. Press OK

Step9. Select SYSTEM INITIAL

Step10. PressOK

Step11. Again OK

Step12. Switch OFF


Step13. PressMENU+ON

Then the dialog "Program Update (Yes, no) appears

Step14. Use up key to select: YES

Loading message comes on screen followed by

COMPLETE !

Step15. Switch OFF the camara

Step16. Switch ON.. An it works fine..

Thanks all for the help

-ON ... It works.



id4gp is offline   Reply With Quote
Old Apr 15, 2006, 4:10 AM   #99
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default

Bought an Optio S last weekend at the college bookstore. It had been there for some time. I got it because I already had one Optio S and wanted one more for the family with all the same eqipment (battery, charger, etc.). It worked fine for the weekend but the other day I used it and it won"t see the SD card. I have tried the card from the other Optio S and it doesn't work either. When I try to format the card, it only formats the internal camera memory. I reset the firmware and still no luck.

Any ideas?
demugsy is offline   Reply With Quote
Old Apr 23, 2006, 9:39 AM   #100
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default

Guys, followed the instructions in this forum last weekend and it fixed the A90 error problem after nearly a year without my excellent camera. A million thanks to everyone who helped. A word to anyone yet to fix their camera, rapidshare does work, just be patient.



Thanks again!



Neil.
nmmerri is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:20 AM.