Go Back   Steve's Digicams Forums > Post Your Photos > Photo Critiques

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jan 16, 2007, 12:25 PM   #1
Senior Member
 
wrams's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 490
Default

Where am i going wrong....Taken with my Tamron 200-500 at 500 handheld
Attached Images
 
wrams is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 16, 2007, 1:50 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 183
Default

Nice shot, but it's a little out of focus, and at 500MM, it could just be camera shake. Or, your camera could be focusing on somethign other than the sea gull. But, nice composure, nice framing, etc. I would try using a tripod, or a monopod. I use a monopod all the time, everyone thinks I'm crazy, but my pipcs are usually very sharp.
HughesInNC is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 1:58 PM   #3
Senior Member
 
wrams's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 490
Default

Hey,

Thanks for your input...I do have a Tripod which was next to me, i wanted to try it Handheld just to see what the image would come out like...I used a Tamron 200-500mm at full length and is quite difficult at that length....

Thanks Again

Wrams
wrams is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:09 PM   #4
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

Andrew what settings did you use?
Mark1616 is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:12 PM   #5
Senior Member
 
wrams's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 490
Default

I can't remember...How do i get up the Exif Data..???
wrams is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:15 PM   #6
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

Did you ever download Opanda iExif (I think I suggested it a while ago). If so then on the photo on your PC or mem card wherever it is you can right click then go to iExif and get it from there. If you don't then it will be somewhere in CS2 or you can again right click the photo then properties, summary, advanced and you will get it there.
Mark1616 is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:17 PM   #7
Senior Member
 
wrams's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 490
Default

Yes i did. "But" i hade to do a Full system recovery so lost my programs i'll download it again
wrams is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:18 PM   #8
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

Oops...... not fun. At least it is only about 2.5mb so won't take long.
Mark1616 is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:23 PM   #9
Senior Member
 
wrams's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 490
Default

Been looking and it says Exif data not there...Thats on the original pic before edit!!!
wrams is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2007, 2:24 PM   #10
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

Something very strange there as the data shouldn't be stripped. Check it out on another pic to make sure it is working.
Mark1616 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 3:01 PM.