Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Sanyo

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Aug 23, 2009, 1:32 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Default Help! Jerky video with new Xacti CG10

I'm using a Toshiba laptop with Vista basic. Have no problems with videos doenloaded from my Canon Elf camera, which show in my pictures as "video clip" and play with Windows Media Player. The images are fine.

I just bought a CG10. The videos show in my pictures as "MPEG4 movie" with a Q designation, and play back through Apple Quicktime Player. The images are very jerky. If I open one of these videos using Windows Media Player I get audio but no video.

Help!
jrlsanyo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 23, 2009, 2:39 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,092
Default

your camera cg10:
Looking at the specifications, it states
Videos: ISO standard MPEG-4 AVC/H.264 (.MP4)
Audio: 48kHZ sampling, 16bit, 2ch, AAC
HD-SHQ: 1280 x 720 (30 fps/ 9Mbps)


Your media player:
you need to check your codec availability on your system
http://www.downloadatoz.com/codecs/c...ysis-tools.php
look atWindows XP Video Decoder Checkup Utility doanload it from here
http://download.microsoft.com/downlo...CHECKSetup.EXE

after you checked your codec availability, you can determine if you are missing it








but you can just install xp codec pack

http://www.xpcodecpack.com/

if this did not work, post and ill give you another codec pack that will work.

Cresho is offline   Reply With Quote
Old Aug 23, 2009, 3:06 PM   #3
Senior Member
 
subc's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: California, Sac area
Posts: 261
Default

perhaps you should consider giving Videolan a try (VLC). Most useful codecs are built-in the application, so there is no need for codec packs.

I know it plays clips from my CG65 (h.264 mp4), from the HD700, from the CG10, from the sanyo FH1, from the aiptek GVS, from the Panasonic LX3 and ZS3, and many more.

It requires very little CPU to do this, so the clips play smooth
__________________
That's like.. your opinion man
subc is offline   Reply With Quote
Old Aug 23, 2009, 4:19 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Default Thanks, guys

Thanks...a codec download was all it took.
jrlsanyo is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:44 PM.