Steve's Digicams Forums

Steve's Digicams Forums (https://forums.steves-digicams.com/)
-   Sony (https://forums.steves-digicams.com/sony-34/)
-   -   TEST for V1 owners (https://forums.steves-digicams.com/sony-34/test-v1-owners-34536/)

salex Sep 28, 2004 9:38 AM

Hello! I have a question about the behavior of my Sony DSC V1
în MANUAL MODE. I want to know if this is normal or my camera is
defective. În the book, you tell me that în MANUAL MODE I can set apertures
beetwen F2,8(4) – F8 and exposure times between 1/1000 and 30 seconds.
The deviation from the corect exposure will de displayed în the EV
field. The problem is that În MANUAL MODE the deviation from the corect
exposure is OK only for exposure times greater than 2 sec. În low light,
for exposure times greater than 2 sec the deviation EV is incorrect.
In fact the EV will tell you that the picture is overexposed for exposure times greater than 2 sec even if you have no light at all.
Is normal this behavior în MANUAL MODE? Is the deviation shown correcty
only for exposure times greater than 2 sec, o my dsc V1 is defective?
Try this little test with your DSC V1:
1. Go in a room with very low light.
2. Put the camera on A mode. Select 2.8 aperture. the camera will select 8 sec shutter speed.
3. Put then the camera in manual (M) mode. Select 2.8 aperture. Select 8 sec exposure. My camera EV deviation will say that the picture will be overexposed.
In fact for all exposure times greater than 2 sec the camera will say it will be overexposed.
Why?
Thank you, Alex Stoicia



All times are GMT -5. The time now is 7:45 AM.