Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Sony Alpha dSLR / Konica Minolta dSLR, Sony SLT

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Dec 16, 2007, 9:23 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

I have my 5D for a couple of years now, using different lenses (the original 18-70 that came with the camera, a wide angle Sigma 10-20/1:4-5.6, and old Minolta 70-210) the camera no longer recognizes any, and only moving the lens (Left and right) restore recognition, for a short time. anything I can do?
zeevr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Dec 16, 2007, 12:11 PM   #2
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

Have you tried cleaning the contacts on the lens mount and lenses?

How about the battery contacts?

It may be a simple oxidation issue.

How about the lens mount on the camera. Is it tight? You may want to check to make sure some of the screws haven't worked loose.

JimC is offline   Reply With Quote
Old Dec 16, 2007, 4:52 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

thanks - its all tight, no oxidation. yet, your suggestion led me to check better and I noticed that if I move back and forth the internal pin (parallel to the lens attachment metal whichwillmove upon attaching the lens), I "fix" the problem. not sure for how long yet...
zeevr is offline   Reply With Quote
Old Feb 12, 2008, 11:58 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Default

Hi there I have a 5D which is also playing games with the lenses. It gived the no lens attached error.IfI try a different lens sometimes you get a few shots and then it error codes again. Is this the same as yours? Did you get a solution? Thanks Rob
robleg is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.