Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Sony Alpha dSLR / Konica Minolta dSLR, Sony SLT

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jan 24, 2011, 9:18 AM   #1
Senior Member
 
Old Boat Guy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: East Texas
Posts: 362
Default Batteries in vertical grip

I have the VG-C90AM vertical grip for my A550.

I normally remove and recharge the primary battery after a day of shooting rotating the batteries after recharging. (I leave the batteries in the camera with the Vertical Grip attached at all times) I took a few shots last weekend and put camera back in the bag and did not give it a second thought.

Saturday morning I am getting ready to go out and wander through the forest. I take the battery tray out of the grip and remove the battery from the #1 position and place it in the charger. The #2 battery goes into the primary location and I put it back into the grip to check is level of charge (100% as expected). After recharging I put the battery back into the grip, turn the camera on, and notice the display shows I am running on the #2 battery. When I swapped the batteries it came up on the #1.

Sorry for taking so long to get to my questions.

Did I somehow change the settings and if so how?

Did it somehow develop a "memory" and sees that battery as primary?

There appears to be no loss of function but it has decided to change how we do things for some reason.

Steve

Last edited by JimC; Jan 24, 2011 at 10:24 AM.
Old Boat Guy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 25, 2011, 7:24 PM   #2
Senior Member
 
frank-in-toronto's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto Canada
Posts: 1,083
Default

Just a dummy question, but are you using sony batteries or a third party? I can't see any reason for this funny business.
frank-in-toronto is offline   Reply With Quote
Old Jan 26, 2011, 7:22 AM   #3
Senior Member
 
Old Boat Guy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: East Texas
Posts: 362
Default

Hello Frank

Both of the batteries are Sony OEM

Steve
Old Boat Guy is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:05 PM.