Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Sony Alpha dSLR / Konica Minolta dSLR, Sony SLT

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 21, 2017, 12:43 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default Steadyshot error

Hi all, I have a A58 with the basic 18-55 SAMII lens and I get a constant error message about the Steadyshot (a yellow hand with the word error next to it). Also I noticed that the Steadyshot option is greyed and I can't turn it off or on.
Any help ? Is it the lens? Is it the camera? It hasen't droped down as far as I can tell.

Thank you.
t0my is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 28, 2017, 8:23 AM   #2
Senior Member
 
TCav's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Washington, DC, Metro Area, Maryland
Posts: 13,551
Default

Try https://esupport.sony.com/US/p/suppo...?mdltype_id=76
__________________
  • The lens is the thing.
  • 'Full Frame' is the new 'Medium Format'.
  • "One good test is worth a thousand expert opinions." - Tex Johnston, Boeing 707 test pilot.
TCav is online now   Reply With Quote
Old Sep 28, 2017, 3:29 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: California
Posts: 2,277
Default

Check for a firmware update and upload it. Try different batteries. Try different lens. Whack it with your other hand if all else fails. It may be stuck.
__________________
A-mount
E-mount
Canon S95
lomitamike is offline   Reply With Quote
Old Sep 28, 2017, 4:19 PM   #4
Senior Member
 
VTphotog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Extreme Northeastern Vermont, USA
Posts: 4,218
Default

Other possibilities are the lens to camera connections not making good contact - cleaning with clean cloth and alcohol might help. Resetting the camera to factory settings is also a possibility.
VTphotog is offline   Reply With Quote
Old Sep 28, 2017, 11:36 PM   #5
Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 63
Default

Try out different possibilities for the lens to camera connections as it might be a situation where they are not making good contact.
Maitri is offline   Reply With Quote
Old Sep 29, 2017, 3:50 AM   #6
Senior Member
 
TCav's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Washington, DC, Metro Area, Maryland
Posts: 13,551
Default

Even with my Samyang 500/8 T-Mount lens on my A58, I can still use the menu to turn Steadyshot on or off, so I don't think the lens contacts are the issue.

Resetting the camera might help, but this sounds like more than a settings issue. It sounds like something's broke.
__________________
  • The lens is the thing.
  • 'Full Frame' is the new 'Medium Format'.
  • "One good test is worth a thousand expert opinions." - Tex Johnston, Boeing 707 test pilot.
TCav is online now   Reply With Quote
Old Sep 29, 2017, 10:38 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by TCav View Post
Even with my Samyang 500/8 T-Mount lens on my A58, I can still use the menu to turn Steadyshot on or off, so I don't think the lens contacts are the issue.

Resetting the camera might help, but this sounds like more than a settings issue. It sounds like something's broke.
Any idea how to reset it?
t0my is offline   Reply With Quote
Old Sep 29, 2017, 12:53 PM   #8
Senior Member
 
VTphotog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Extreme Northeastern Vermont, USA
Posts: 4,218
Default

If you don't have a camera manual, you should be able to download it at the Sony website, to find the instructions. Usually, it is an item in the camera menu which is not too difficult to find.
VTphotog is offline   Reply With Quote
Old Sep 29, 2017, 10:55 PM   #9
Senior Member
 
TCav's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Washington, DC, Metro Area, Maryland
Posts: 13,551
Default

See https://docs.sony.com/release//SLTA5...k.pdf#page=170
__________________
  • The lens is the thing.
  • 'Full Frame' is the new 'Medium Format'.
  • "One good test is worth a thousand expert opinions." - Tex Johnston, Boeing 707 test pilot.

Last edited by TCav; Sep 29, 2017 at 10:59 PM.
TCav is online now   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 7:36 PM.