Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Sony

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Oct 2, 2004, 7:20 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 13
Default

The focus seems to go in and out when using my Sony DSC-W! in 640 fine movie mode. Is there anything I can do to reduce or eliminate this problem?
jscamera is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Oct 2, 2004, 8:47 PM   #2
rg7
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 30
Default

Nope. It has to get blurry like that for a second to set the proper focus. Comfort yourself with the thought that, really, a couple hundredths of a second blurryness is better that your whole movie being blurry because the focus is set at the start.
rg7 is offline   Reply With Quote
Old Oct 3, 2004, 7:39 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 13
Default

The focus continues to hunt or go in and out the entire time I am filming the movie.
jscamera is offline   Reply With Quote
Old Oct 3, 2004, 8:36 AM   #4
Senior Member
 
Mikefellh's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 1,707
Default

Not exactly related to the, "What Camera Should I Buy" forum...what situation are you shooting in? If it's low light, every digicam and camcorder in the world (with auto focus) will have that situation in low light, even if the scene is still with the camera on a tripod...one tv show tried to convince the viewing audience that it was a ghost interrupting the camera's function becuase they were shooting in a haunted house, but they failed to read the manual which explains that will happen and to turn off the AF.
Mikefellh is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2004, 9:41 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 13
Default

I am shooting outdoor football games. Light is good.



I saw a comment in this bbthat suggested that many owners of the W1 have experienced this problem.



What forum should I be posting in?
jscamera is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2004, 10:08 AM   #6
Administrator
 
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,378
Default

jscamera wrote:
Quote:
What forum should I be posting in?
Some models do not adjust focus when recording movies. I don't know if this is the case with the DSC-W1 or not.

I'll move the post to the Sony Forum, where you may get better informed responses.




JimC is offline   Reply With Quote
Old Oct 4, 2004, 10:21 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 13
Default

Thanks
jscamera is offline   Reply With Quote
Old Oct 6, 2004, 8:40 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 117
Default

Have a look at this thread --> http://www.stevesforums.com/forums/v...mp;forum_id=28

But yeah basically just set the focus manually.

Cyril
CVonV is offline   Reply With Quote
Old Oct 6, 2004, 8:45 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 13
Default

Thanks



I will try the center focus or manual focus setting!
jscamera is offline   Reply With Quote
Old Oct 9, 2004, 2:25 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 10
Default

You'll get best results just leavingthe movie modeon infinity autofocus all the time.
Boxman is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:28 PM.